halogatás

A tanulás esszenciája, az alkalmazható tudás!

A halogatásról

Ossza meg cikkünket!

Szia! Dávid vagyok, 20 éves egyetemista. Nem is olyan régen, még én is ott tartottam a tanulmányaimban, ahol most te, így pontosan tudom, hogy miken mész keresztül és hogy mennyire nehezek tudnak lenni azok a dolgozatok. Pontosan ezzel kapcsolatban szeretnék neked egy tanácsot adni a dolgok halogatásával kapcsolatban.

Biztos ismerős az érzés, amikor tudod, hogy dolgozatot fogsz írni hamarosan, de csak napolod, halasztgatod a tanulást és úgy vagy vele, hogy „ráér ez még”. Nos én ennek voltam a nagymestere. Nekem sokszor bevált az, hogy az utolsó pillanatig kivártam és a végén, a nagy nap előtt próbáltam megváltani a világot.

Ámde idővel rá kellett jöjjek arra, hogy van egy bizonyos szint, amíg ez működni tud. Van egy határ, ami után már túlkerekednek rajtad a teendők és azt érzed, hogy széthullik minden körülötted. Van egy jó hírem: nem kell ezt kivárnod, tehetsz ellene! Saját tapasztalatból, kis útravalóként fogadd el tőlem azt a nagyon egyszerű és nagyszerű módszert, amit most eléd tárok.

Gondolj bele: dolgozat előtt egész délután órákon át tanulsz, nem megy, nem érted, egyre idegesebb, feszültebb vagy, egyre jobban romlik a teljesítőképességed, mire még jobban idegesebb leszel és végén elszakad a cérna és feladod. Mit szólnál ehelyett ahhoz, ha szépen beosztva, a dolgozatot megelőző 3-4 napban naponta, fokozatosan, kis lépésekben, de elkezdenél rá készülni? A közben felmerülő kérdéseid felteheted oktatóidnak, barátaidnak, ezáltal napról napra egyre jobban megvilágosodsz, letisztulnak a dolgok és a végére összeáll a kép a fejedben. Nem stresszelsz annyit! Nem egy délután alatt kell megszakadnod! Kiegyensúlyozottabbak lesznek a napjaid és ugyanúgy marad időd a kedvenc elfoglaltságaidra.

Nos mit gondolsz? A fent említett szempontok figyelembevételével továbbra is a halogatás a legjobb megoldás? Ugye, hogy nem! 🙂 Nekem 20 évre volt szükségem, hogy ezt a saját bőrömön megtapasztalva megértsem. Tanulj a példámból, ne várj vele ennyit…

Légy a saját sorsod kovácsolója és TE irányítsd a körülötted történő dolgokat, ne pedig az aggódás és a sokszor álmatlanságot okozó szorongás. Neked és a lelkednek is sokkal jobb érzés lesz meglátod, ha még ma elkezded a teendőid megvalósítását. Mindehhez én pedig sok kitartást és minden jót szeretnék kívánni neked a további utad során!

Gál Dávid

Keress minket bizalommal!

Cím

Országosan

Telefon

+36 20 9264 010

E-mail

kepessegfejlesztointezet@gmail.com

cikkek

Hurry!