A tanulás esszenciája, az alkalmazható tudás!

Mozgásterápiás fejlesztés

Komplex mozgásterápia

A tanulási nehézségek (de legtöbbször a magatartási zavarok és viselkedési problémák) hátterében a leggakrabban kimutatható ok, az idegrendszer fejletlensége, éretlensége, esetleg sérülése. Szülőként azt láthatja, hogy gyermeke túl mozgékony, vagy éppen “elül”, lassú, azt hallja vissza az óvodából, hogy a gyerek rosszul viselkedik, nem tud a többiekkel együtt játszani, avagy képtelen rajzolni. Ezek figyelmeztető jelek, amelyeket érdemes komolyan venni és több oldalról utánajárni, hogy mi állhat a háttérben.

Delacato és csoportja által kidolgozott és Kulcsár Mihályné által továbbfejlesztett mozgásterápia lehetővé tette a gyermekek számára, hogy a mozgás minden szintjén újra építsék az érésben elmaradt területeket így lehetőséget kaptak a deficitek ledolgozására, a hiányok pótlására. 

A Iskolakészültségi vizsgálat és / vagy a tanulási képesség felmérés eredményeként elkészített fejlesztési terv alapján speciális gyakorlatokat állítunk össze, melyek segítségével az idegrenszeri lemaradás ledolgozható.

A program teljes mértékben személyre szabott és rendszeres gyakorlást igényel a gyermek részéről. A gátolt agyi területek, idegrendszeri kapcsolatok akkor épülnek csak újra, ha a gyakorlatokat rendszeresen, napi szinten végzik. Ez esetben kialakul az örömteli, hatékony tanulás.

Milyen esetekben várjuk?

MOZGÁSTERÁPIA

Mi nem Képességfejlesztő kineziológia?

Nem pszichoterápia és nem célozza betegségek gyógyítását. Ez a megfelelő kompetenciával rendelkező szakember feladata (pl: pszichiáter, pszichológus, természetgyógyász kineziológus).

Mindezeknek megfelelően a Képességfejelsztő kineziológus olyan szakember, aki beszélgetés-sorozat, valamint speciális, csak erre a kineziológiai formára jellemző kineziológiai izomtesztek alkalmazásával alakít ki speciális kapcsolatot az ügyfeleivel.

Ennek a kapcsolatnak az a célja, hogy elősegítse az ügyfelek teljesítményének növekedését vagy személyes fejlődésüket, vagy mindkettőt egyszerre – mindezt úgy, hogy az ügyfelek saját maguk választják meg céljaikat és az ahhoz vezető utakat.

A találkozó után lehetséges, hogy további tesztek illetve vizsgálatok elvégzésére lesz szükség attól függően, milyen egyéb probléma gyanúja merül fel. 

Ennek az alkalomnak a hossza kb. 1,5 óra.

Szükség esetén írásba foglaljuk a szakvéleményünket.

Gyakori kérdések

Nem. A betegségek kezelése orvos, vagy természetgyógyász kineziológus kompetenciájába tartozik. A képességfejlesztő kineziológus a tanulást gátló blokkok oldásával, kiegyensúlyozásával tudja segíteni a hétköznapjait.

Igen. Ez esetben a gyermek lesz az ügyfél és az ő problémáinak megoldását támogatja a képességfejlesztő kineziológus a szülő beleegyezésével.

Természetesen minden a képességfejlesztő kineziológiai ülésen elhangzott információra teljes titoktartás vonatkozik.

Alapvető, hogy minél képzettebb egy kineziológus, annál mélyebb szinten tud segíteni neked vagy gyermekednek. A Brain Gym® tanfolyam 4 napja arra elegendő, hogy alap szinten tudja optimalizálni tanulását, sőt még segíteni is tud másoknak az agyféltekék működésének összehangolásában, ami a hatékony tanulás alapfeltétele.

Azonban igazán professzionális segítséget az EDU-K haladó tanfolyamainak elvégzése után, s az azokkal való munkával  tud nyújtani a szakember.

További fontos szempont, hogy az általad felkeresett képességfejlesztő kineziológus az EDU-K alapítvány által kiadott nemzetközi oklevéllel rendelkezzen, hiszen ez biztosítja azt, hogy hivatalosan, a nemzetközi előírásoknak megfelelő oktatónál végzett. Erről részletesebben itt tudsz tájékozódni:

http://www.magyarkineziologiaialapitvany.hu/mi-a-kineziologia/kineziologiai-rendszerek/kineziologiai-rendszerek-edu-k/

Hol kerül sor a Képességfejlesztő kineziológiai szolgáltatásra?

Ha az alapítványon keresztül jelentkezel 2 helyen tudunk biztosan fogadni, de az országban több kollegánk is dolgozik, így kérj bátran információt és megkeressük a legoptimálisabb megoldást.

Szolgáltatásunk díja

Az árak az országban a kollegáktól függően eltérhetnek. 

Időpontot kérek

Keress minket bizalommal!

Cím

Országosan

Telefon

+36 20 9264 010

E-mail

kepessegfejlesztointezet@gmail.com

Hurry!