A tanulás esszenciája, az alkalmazható tudás!

Képességfejlesztő kineziológia

Brain Gym®

Az Educational Kinesiology® (edu-kineziológia) szó jelentése: tanulás természetes mozgástapasztalatokon keresztül. Minden edu-kineziológiai módszer alapelve, hogy a tanulás csak akkor teljes és integrált, ha az elsajátított információ mind most, mind a jövőben elérhető és alkalmazható az egyén számára.

A Brain Gym® nem más mint az edu-kineziológia egyszerűsített változata olyan személyeknek, akik vagy tanulási nehézségekkel küszködnek, vagy akik számára a tanulás kihívást jelent.

Célja tehát: a mozgáson keresztül visszaadni a tanulónak a tanulás örömét, és hogy a tanulás folyamata integrált, automatikus legyen, azaz az új tananyag könnyen beilleszkedjen a már meglévő tudásba és az előhívás se okozzon stresszt.

Mikor fordulj Képességfejlesztő kineziológushoz?

kineziológia talár

Amikor saját erőforrásaid használva szeretnéd meglátni és kipróbálni kompetenciáid fejlesztésének,

kineziológia talár

döntéseid meghozatalának,

kineziológia talár

életminőséged javításának alternatív módjait.

kineziológia talár

Amikor tanulási folyamataid szeretnéd fejleszteni. (A tanulást itt tágabb értelmeben értelmezzük. Minden olyan helyzetet jelent, ahol az ügyfélnek a képességeit kell használnia, de abban kihívásokkal küszködik, szüksége van támogatásra a probléma, konfliktus megoldására.)

kineziológia talár

Amikor szeretnél túllépni a blokkjaidon.

kineziológia talár

Amikor megerősítésre van szükséged a céljaid elérését lehetővé tévő eredményes eszközök használatában.

kineziológia talár

Amikor a jövődre vonatkozó célokat szeretnél kidolgozni és felfedezni a célok elérésében akadályozó blokkokat.

kineziológia talár

Amikor korrigálni szeretnéd a dyslexiához (olvasási), dysgraphiahoz (írási), dyscalculiahoz (számolási) kapcsolódó problémákat.

kineziológia talár

Amikor figyelemzavaros, koncentrációs problémáid nehezítik a hétköznapi munkavégzést, tanulást.

kineziológia talár

Amikor motiválatlan vagy.

kineziológia talár

Amikor túl nagy a tanuláshoz kapcsolódó stressz. A stessz az egyik legnagyobb gátló tényező a tanulás során. Kapcsolódhat: személyhez (pl: tanár, szülő, osztálytársak), helyzethez (pl: felelés, dolgozatírás), tantárgyhoz (pl: matek, magyar, történelem), önbizalomhoz (pl: nem bízik a tudásában valaki) és még olya sok mindenhez.

képességfejlesztő kineziológia 2

Mi nem Képességfejlesztő kineziológia?

Nem pszichoterápia és nem célozza betegségek gyógyítását. Ez a megfelelő kompetenciával rendelkező szakember feladata (pl: pszichiáter, pszichológus, természetgyógyász kineziológus).

Mindezeknek megfelelően a Képességfejelsztő kineziológus olyan szakember, aki beszélgetés-sorozat, valamint speciális, csak erre a kineziológiai formára jellemző kineziológiai izomtesztek alkalmazásával alakít ki speciális kapcsolatot az ügyfeleivel.

Ennek a kapcsolatnak az a célja, hogy elősegítse az ügyfelek teljesítményének növekedését vagy személyes fejlődésüket, vagy mindkettőt egyszerre – mindezt úgy, hogy az ügyfelek saját maguk választják meg céljaikat és az ahhoz vezető utakat.

A találkozó után lehetséges, hogy további tesztek illetve vizsgálatok elvégzésére lesz szükség attól függően, milyen egyéb probléma gyanúja merül fel. 

Ennek az alkalomnak a hossza kb. 1,5 óra.

Szükség esetén írásba foglaljuk a szakvéleményünket.

Gyakori kérdések

Nem. A betegségek kezelése orvos, vagy természetgyógyász kineziológus kompetenciájába tartozik. A képességfejlesztő kineziológus a tanulást gátló blokkok oldásával, kiegyensúlyozásával tudja segíteni a hétköznapjait.

Igen. Ez esetben a gyermek lesz az ügyfél és az ő problémáinak megoldását támogatja a képességfejlesztő kineziológus a szülő beleegyezésével.

Természetesen minden a képességfejlesztő kineziológiai ülésen elhangzott információra teljes titoktartás vonatkozik.

Alapvető, hogy minél képzettebb egy kineziológus, annál mélyebb szinten tud segíteni neked vagy gyermekednek. A Brain Gym® tanfolyam 4 napja arra elegendő, hogy alap szinten tudja optimalizálni tanulását, sőt még segíteni is tud másoknak az agyféltekék működésének összehangolásában, ami a hatékony tanulás alapfeltétele.

Azonban igazán professzionális segítséget az EDU-K haladó tanfolyamainak elvégzése után, s az azokkal való munkával  tud nyújtani a szakember.

További fontos szempont, hogy az általad felkeresett képességfejlesztő kineziológus az EDU-K alapítvány által kiadott nemzetközi oklevéllel rendelkezzen, hiszen ez biztosítja azt, hogy hivatalosan, a nemzetközi előírásoknak megfelelő oktatónál végzett. Erről részletesebben itt tudsz tájékozódni:

http://www.magyarkineziologiaialapitvany.hu/mi-a-kineziologia/kineziologiai-rendszerek/kineziologiai-rendszerek-edu-k/

Hol kerül sor a Képességfejlesztő kineziológiai szolgáltatásra?

Ha az alapítványon keresztül jelentkezel 2 helyen tudunk biztosan fogadni, de az országban több kollegánk is dolgozik, így kérj bátran információt és megkeressük a legoptimálisabb megoldást.

Szolgáltatásunk díja

Az árak az országban a kollegáktól függően eltérhetnek. 

Időpontot kérek

Keress minket bizalommal!

Cím

Országosan

Telefon

+36 20 9264 010

E-mail

kepessegfejlesztointezet@gmail.com

Hurry!